Tennis

Bertens en Haase verliezen in tweede ronde Australian Open

Tennisser Kiki Bertens is in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld. Bertens, de nummer negen van de wereld, verloor dinsdagnacht Nederlandse tijd van de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova, die 44ste staat. In de Margaret Court Arena werd het 3-6, 6-3 en 6-3. Voor het toernooi gaf Bertens aan dat ze voor de titel ging in Melbourne, wat een trendbreuk was met het verleden – ze was altijd terughoudend in haar verwachtingen. „Vanaf de tweede set ging het steeds beter lopen bij haar. Ik kwam er gewoon niet aan te pas”, zei Bertens tegen de NOS. „Ze speelde met heel veel druk en ik vond het lastig om haar te ontregelen.” Ook Robin Haase verloor. De Tsjech Tomas Berdych was veel te sterk: 6-1, 6-3 en 6-3. Daarmee zijn alle Nederlanders uitgeschakeld in het enkelspel. (NRC)