Met Linda de Mol opnieuw een ster naar Talpa

Linda de Mol werkte tien jaar lang bij RTL. Ze is niet de eerste ster die de overstap maakt van RTL naar het mediabedrijf van John de Mol.

Linda de Mol tijdens de presentatie van de tiende editie van het blad L'HOMO.
Linda de Mol tijdens de presentatie van de tiende editie van het blad L'HOMO. Foto Robin van Lonkhuysen/ANP

Linda de Mol vertrekt na ruim elf jaar van RTL naar Talpa Network, de zender van haar broer John de Mol. Dat meldt Talpa woensdag. Op 1 juli begint ze bij SBS6. De geruchten gingen al langer dat ze de overstap zou maken, nu is het definitief.

Ze neemt haar programma’s Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek, Oh Wat een Jaar en Ik Hou van Holland mee naar SBS6, stelt Talpa. Maar volgens RTL is dat nog niet zeker, omdat de contracten dat bij enkele programma’s niet zomaar toelaten.

Als Linda de Mol haar programma’s meeneemt naar SBS6 is dat opnieuw een klap voor RTL, dat dan niet alleen een populaire presentatrice verliest, maar ook een aantal goedbekeken programma’s.

Lees ook: Wendy van Dijk stapt over naar Talpa

Moeilijke beslissing

“Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt”, zegt Linda de Mol in een reactie. “Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest, maar ik heb altijd gezegd: ‘Als mijn broer me vraagt of ik kom helpen, dan zeg ik natuurlijk ja’. En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen.”

RTL-topman Sven Sauvé zegt tegen RTL Boulevard: “Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar.”

‘Hard nodig’

John de Mol is blij met de komst van zijn zus. In een reactie zegt hij: “Linda raakt de kijker met haar humor, haar warmte, originaliteit en met de juiste toon. Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is. Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen.”

Eerder verruilden ook tv-presentatrice Wendy van Dijk, Shelly Sterk, Gordon en Johnny de Mol RTL voor Talpa. Ook de drie mannen van de talkshow Voetbal Inside (nu Veronica Inside) maakten de overstap: Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De man van Wendy van Dijk, Erland Galjaard, is in gesprek met Talpa. Galjaard was van 2007 tot 2018 programmadirecteur bij RTL Nederland.

Ruzie Gordon en Angela de Jong

Angela de Jong uitte woensdagochtend in haar column in het AD kritiek op de overstap van Wendy van Dijk naar SBS. Ook schrijft ze dat Gordon en Wendy van Dijk op hun retour zijn als presentatoren.

Gordon reageerde op Instagram woedend op de column van De Jong. “Wederom heb je je geroepen gevoeld om Wendy van Dijk te grazen te nemen in je column”, aldus Gordon. “Zoveel vilein kan alleen maar uit frustratie worden opgeschreven.”