Kiki Bertens uitgeschakeld in tweede ronde van Australian Open

Bertens zei achteraf teleurgesteld te zijn, maar zichzelf niets kwalijk te nemen. “Ik heb er alles aan gedaan.”

Bertens tijdens de tweede ronde van de Australian Open.
Bertens tijdens de tweede ronde van de Australian Open. Foto Paul Crock/AFP

Kiki Bertens is dinsdagnacht uitgeschakeld op de Australian Open. De nummer 9 van de wereld moest het opnemen tegen de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova, nummer 42 op de wereldranglijst. De spannende driesetter eindigde in 3-6, 6-3, 6-3.

In de eerste set leek de Nederlandse de overhand te hebben. Pavljoetsjenkova maakte veel fouten en al snel sloeg Bertens zich naar een voorsprong van 1-5. Hoewel de Russin nog een paar games wist te winnen, haalde Bertens de set uiteindelijk met 3-6 binnen.

Hierna sloeg Pavljoetsjenkova terug en haalde door veel druk uit te oefenen in de servicegames van Bertens, de tweede set binnen met 6-3. In de beslissende set wist Bertens met onder andere een netbal nog een paar games te winnen, maar het was niet genoeg om te winnen. Pavljoetsjenkova won de derde set ook met 6-3.

Lees ook het eindejaarsinterview met Kiki Bertens. ‘Hoor ik hier wel te staan?’

2018 derde ronde

Achteraf zei de 27-jarige Bertens tegen de NOS “teleurgesteld” te zijn, maar zichzelf niets te verwijten. “Ik heb er alles aan gedaan. Vanaf de tweede set ging het steeds beter lopen bij haar, ik kwam er gewoon niet aan te pas.”

Vorig jaar haalde Bertens de derde ronde op het grandslamtoernooi in Australië, toen verloor ze van de Deense Caroline Wozniacki - die het toernooi uiteindelijk won.

Robin Haase ook naar huis

Ook Robin Haase heeft zijn partij in de tweede ronde van de Australian Open verloren. Zijn tegenstander Tomas Berdych domineerde in drie sets (6-1, 6-3 en 6-3). Op papier waren ze aan elkaar gewaagd: de Tsjech staat op plek 57 van de wereldranglijst, Haase op plek 58.

In de 79 minuten durende partij kreeg Haase echter geen enkel breakpoint. Het is Haase alleen in 2011 gelukt om voorbij de tweede ronde in Melbourne te komen.