Thuiskok

Ei en avocado ín toast

Ik heb in het verleden recepten in kookboeken voor avocado op toast vaak uitgemaakt voor pure luiheid. Dat vind ik nog steeds, maar als je een kookboek over avocado bespreekt, ontkom je niet aan zo’n recept. En dit recept is dan nog enigszins bewerkelijk.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Neem een ronde steker (diameter 8 cm) en steek een rondje uit een van de twee boterhammen. Smeer beide boterhammen in met olijfolie of gezouten roomboter.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil. Leg de avocadohelft met de bolle kant naar boven op je snijplank. Snijd de avocadohelft horizontaal in drie plakken en snijd die plakken doormidden. Nu heb je min of meer vier halve cirkels en twee kleine stukjes.

Leg de boterhammen op elkaar, de boterham met het gat erin boven. Leg de halve avocadocirkels in twee lagen rondom in het gat, tegen de buitenrand. Maak het met de kleine stukjes passend. Leg de sandwich – op bakpapier – op een bakplaat en breek het ei boven het gat. Bak het ei zo gaar als je zelf lekker vindt, circa 20 minuten.