Noordwest-ziekenhuizen weer open na ICT-storing

Een technische storing legde de systemen van de ziekenhuizen plat. Daardoor konden de afspraken en geplande operaties niet doorgaan.

Een operatiekamer
Een operatiekamer Foto Getty Images

De urenlange ICT-storing bij de Noordwest Ziekenhuisgroep is inmiddels opgelost. Een technische storing legde de systemen van de ziekenhuizen plat. Daardoor konden de afspraken en geplande operaties niet doorgaan.

“Het operatieprogramma wordt weer opgestart. Patiënten wier de operatie is afgezegd of afspraak op de polikliniek niet is doorgegaan worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken”, meldt het ziekenhuis. Om hoeveel gemiste operaties het gaat, is niet bekend. “Het grootste probleem is dat we niet bij de patiëntendossiers kunnen, en we dus geen gegevens hebben die nodig zijn voor een operatie”, aldus een woordvoerder van de ziekenhuisgroep.

De ziekenhuisgroep heeft twee ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder en drie klinieken in Heerhugowaard, Schagen en op Texel. Voor spoedeisende operaties konden patiënten uitwijken naar omliggende ziekenhuizen. De ambulancediensten zorgden ervoor dat patiënten op die locaties aankwamen.