Media

Met Wendy van Dijk haalt John de Mol opnieuw een televisiester van RTL naar Talpa

Tv-presentatrice Wendy van Dijk stapt over van RTL4 naar Talpa Network, meldde het mediabedrijf maandag. Ook haar man, Erland Galjaard, is in gesprek met het bedrijf van mediamagnaat John de Mol. Na de zomer is Van Dijk te zien op de zender SBS6, waar ze haar tv-carrière begon. Dat was halverwege de jaren 90. Ze presenteerde toen programma’s zoals Over de rooie, waarin voorbijgangers op straat vergaande opdrachten moesten uitvoeren om 1.000 gulden (454 euro) te kunnen verdienen. In 2006 stapte ze over naar RTL, waar ze doorbrak met het programma Ushi van Dijk. Ook presenteerde ze onder andere Idols, Hart in Aktie, X Factor en tot op heden The voice of Holland. Haar overstap is de zoveelste in de rij van tv-aanwinsten voor SBS6. Eerder stapte Gordon over van RTL, evenals de drie mannen van de talkshow Voetbal Inside: Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Ook zoon Johnny de Mol en presentatrice Shelley Sterk verruilden RTL voor Talpa. Bij SBS6 zal Van Dijk onder meer het programma Dance Dance Dance presenteren, dat van 2015 tot 2018 te zien was op RTL maar overgenomen werd door John de Mol. (NRC)