Zeker vijftien doden bij vliegtuigcrash Iran

Het militaire toestel moest bij slecht weer een noodlanding maken. Een iemand is levend uit het vliegtuig gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis.

De brokstukken van het gecrashte toestel bij Fath Airport, een klein militair vliegveld vlakbij hoofdstad Teheran.
De brokstukken van het gecrashte toestel bij Fath Airport, een klein militair vliegveld vlakbij hoofdstad Teheran. Foto Hasan Shirvani/AFP

Bij een crash met een militair vrachtvliegtuig in Iran zijn maandagochtend vijftien mensen om het leven gekomen. Aan boord van het toestel waren zestien Iraniërs, de enige overlevende is volgens het Iraanse leger overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt persbureau Reuters.

Het militaire toestel van het type Boeing 707 moest bij slecht weer een noodlanding maken op Fath Airport, een klein militair vliegveld twintig kilometer ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran. Het vliegtuig was vertrokken van het Kirgizische vliegveld Manas nabij de hoofdstad Bisjkek.

Het toestel schoot bij de noodlanding voorbij de landingsbaan en vloog in brand na het raken van een muur aan het einde van de landingsbaan, zo meldt het Iraanse leger in een verklaring. Na de crash is volgens het Iraanse persbureau Fars de zwarte doos teruggevonden. Daarop staan audio-opnames uit de cockpit die meer duidelijkheid moeten geven over de precieze oorzaak van het ongeluk.