No-showclausule

Consumentenbond begint rechtszaak tegen KLM

De Consumentenbond wil dat KLM een no-showclausule uit zijn algemene voorwaarden schrapt. De consumentenbelangenorganisatie spant daarom een rechtszaak aan tegen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Het gaat om een clausule over vluchten die bestaan uit verschillende onderdelen, zoals een retourvlucht of een vlucht met overstap. Als één van die onderdelen gemist wordt, vervalt ook het ticket voor de rest van de reis. Wil de passagier alsnog gebruik maken van de rest van zijn vlucht, dan rekent de luchtvaartmaatschappij „een forse extra bijdrage”, die op kan lopen tot 3.000 euro. Het systeem is volgens de Consumentenbond onrechtmatig „omdat het onredelijk bezwarend is voor consumenten”. KLM onthoudt zich van een reactie, in afwachting van de rechtszaak. (NRC)