Kunstwerk

Eerbetoon Van der Laan door Kamp Seedorf

Het wordt het eerste permanente kunstwerk van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf: een eerbetoon aan wijlen burgemeester Eberhard van der Laan op het Mercatorplein. Het ontwerp van de groep vrienden, dat eerder bij een metro-ingang van halte Wibautstraat te zien was, won de ontwerpwedstrijd die door de gemeente was uitgeschreven. Met ruim 4.000 stemmen liet het ontwerp de concurrentie ver achter zich. „Onze leden kwamen met het idee om Van der Laan zo af te beelden. Hij was echt een toffe burgemeester en natuurlijk Ajacied”, zegt Eus, een van de kunstenaars van Kamp Seedorf.

Het kunstwerk wordt waarschijnlijk in het voorjaar onthuld. De gemeente gaat overleggen met Kamp Seedorf wat de beste manier is om het kunstwerk te bevestigen op de toren van de parkeergarage op het Mercatorplein in De Baarsjes, met uitzicht op Café Zurich. Ook deze plek werd via een stemming gekozen, op initiatief van buurtbewoonster Liesbeth Looper.