Podcast

Haagse Zaken: Overleeft Rutte III 2019?

2019 wordt een spannend jaar voor Rutte III. Hoe groot is de kans dat dit kabinet het einde van het jaar niet haalt? En wie heeft er belang bij een eventuele val?

2019 wordt een spannend jaar voor Rutte III. Na de Provinciale Statenverkiezingen heeft de coalitie waarschijnlijk geen meerderheid in de Eerste Kamer meer. Ook moeten er nog een paar belangrijke beslissingen worden genomen over onder andere de pensioenen en natuurlijk het klimaat. Ligt een kabinetscrisis op de loer?

Hoe groot is de kans dat Rutte III het einde van het jaar niet haalt? En wie heeft er belang bij een eventuele val? In deze aflevering bespreekt Lamyae Aharaouy de struikelblokken van Rutte III met Barbara Rijlaarsdam, Petra de Koning en Guus Valk.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: De grote terugblikshow 2018.