In beeld

Shutdown VS: lege parkeerplaatsen en gesloten museumdeuren

Als een akkoord tussen de president en de Democraten over de begroting nog langer uitblijft, beleven de Amerikanen zaterdag de langste shutdown ooit. Trump wil miljarden voor een grensmuur met Mexico, zijn politieke tegenstanders blokkeren dit. Ondertussen zitten veel federale overheidsdiensten, waaronder ook musea en parken, al weken (gedeeltelijk) op slot.
Normaal gesproken is het druk rond het Ronald Reagan Building and International Trade Center in Washington. Maar door de shutdown van de Amerikaanse overheid ligt het werk in het gebouw, waar verschillende overheidsorganisaties gevestigd zijn, gedeeltelijk stil. Aan de overkant van de straat is het Trump International Hotel Washington te zien.
Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
Bij het National Museum of the American Indian in New York stuiten bezoekers op een bordje dat hen erop wijst dat musea en ook de dierentuin gesloten zijn vanwege de shutdown. Als voor zaterdag geen deal wordt gesloten, beleven de Amerikanen officieel de langste shutdown in hun geschiedenis.
Timothy A. Clary/AFP
Toeristen stoppen voor de gesloten ingang van Fort Point, een populaire bezienswaardigheid gelegen aan de voet van de iconische Golden Gate Bridge in San Francisco. Zolang het Trump en de Democraten niet lukt een deal te sluiten, duurt de shutdown voort. Eerder deze week liep Trump al boos weg uit een overleg met de Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer. Hij noemde de ontmoeting ‘complete tijdsverspilling’ nadat de Democraten weigerden op zijn eisen voor een grensmuur met Mexico in te gaan.
John G. Mabanglo/EPA
Beveiligingspersoneel op Newark International Airport, in de staat New Jersey, werkt ondanks de shutdown gewoon door. Ambtenaren die ‘essentieel’ werk verrichten, worden geacht hun werk onbetaald voort te zetten. Vrijdag werd duidelijk dat zij met terugwerkende kracht hun loon uitbetaald zullen krijgen.
Seth Wenig/AP
De parkeerplaats bij Marshall Space Flight Center van ruimtevaartorganisatie NASA, dat ook geraakt wordt door de shutdown, ligt er verlaten bij. Ook de hotels rond het centrum staan leeg nu medewerkers en andere bezoekers wegblijven.
David Goldman/AP
Jack Lyons werkt normaal gesproken aan lanceerplatformen voor NASA, maar brengt zijn gedwongen verlof door in zijn werkplaats waar hij rekwisieten maakt voor de lokale fanfare. Lyons weet niet of hij ook maar een dollar van het salaris dat hij misloopt tijdens de shutdown terug zal zien.
David Goldman/AP
Een auto rijdt langs de onbemande ingang van het Arches National Park in Utah. Veel nationale parken bleven ondanks de shutdown open, maar konden slechts een klein deel van het personeel inzetten. Dat zorgde regelmatig voor chaotische situaties.
George Frey/Reuters
Een tour groep probeert door de glazen deuren heen een glimp op te vangen van het interieur van het gesloten Smithsonian National Air and Space Museum in Washington.
Saul Loeb/AFP
Bouwvoertuigen blokkeren de doorgang richting een historische trekpleister in het Death Valley National Park.
Jane Ross/Reuters
Medewerkers van het bedrijf Alementary Brewing Co. De eigenaren investeerden onlangs een miljoen dollar in nieuwe apparatuur en een nieuw magazijn, waarmee ze hun capaciteit wilden vervijfvoudigen. Maar door de shutdown hebben ze nog niet de benodigde licenties van het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau, het agentschap dat de belasting op tabak en alcohol reguleert, kunnen krijgen.
Seth Wenig/AP
Vrijwilliger Katie Duron raapt afval in het Joshua Tree National Park. In meerdere nationale parken meldden zich vrijwilligers die de natuurgebieden schoon proberen te houden tijdens de shutdown.
Mike Nelson/EPA
Een boot van de kustwacht patrouilleert in de haven van New York. Hoewel het leger grotendeels niet geraakt wordt door de shutdown, moeten medewerkers van de kustwacht onbetaald doorwerken.
Don Emmert/AFP