In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Deze week kwam een trein vast te zitten in de sneeuw op de Harzer Schmalspurbahnen, een smalspoornet in Duitsland. Dit gebeurde op de Brocken, de hoogste berg in het Harz-gebergte in het midden van het land.
Foto Matthias Bein / AFP
Een smid zit voor zijn werkplaats in de Souq al-Melh, de bekende openluchtmarkt in het historische centrum van de Jemenitische hoofdstad Sana'a.
Foto Khaled Abdullah / Reuters
Kim Jong-un en zijn vrouw ontmoetten deze week de Chinese president Xi Jinping. De Noord-Koreaanse leider bracht een vierdaags bezoek aan China, waar hij al vaker is geweest. Mogelijk diende dit bezoek ter voorbereiding van een nieuwe Amerikaans-Noord-Koreaanse diplomatieke ontmoeting. Deze foto werd donderdag vrijgegeven door KCNA, het nationale persbureau dat eigendom is van de Noord-Koreaanse staat.
Foto Reuters
Een reddingsboot brengt twee van de overboord geslagen containers van het vrachtschip de MSC Zoe naar de haven van Lauwersoog. Het schip verloor in de nacht van 2 januari in totaal 291 containers.
Foto Remko de Waal / EPA
Deze week werden drie Chinezen en één Keniaan aangehouden op verdenking van het opslaan van ivoor en andere verboden dierlijke producten, in een huis in Kenia. Op de foto de drie Chinese verdachten, die in de rechtbank van Nairobi moesten voorkomen.
Yasuyoshi Chiba / AFP
Deze motorrijders hadden te kampen met flinke regen in de straten van de Vietnamese hoofdstad Hanoi - vandaar de poncho's.
Foto Manan Vatsyayana / AFP
Leden van de Irakese politie nemen deel aan een parade in Bagdad ter ere van de 97ste nationale Dag van de Politie. Hier marcheren ze langs het zohegeten Monument voor de Martelaren, voor de Irakese slachtoffers van de Iran-Irak oorlog en daaropvolgende conflicten. De politie werd in 1921 opgericht in het land.
Foto Murtaja Lateef / EPA
De arbeiders van een bakstenenfabriek laden handkarren vol in Dhaka, Bangladesh.
Foto Mohammad Ponir Hossain / Reuters
In de regio Bolu, in het noordwesten van Turkije, staan honderden kasteel-villa's te wachten op voltooing. Het Turkse bedrijf Sarot Group begon in 2014 aan het Burj Al Babas-bouwproject, dat moest bestaan uit 732 riante woningen en een winkelcentrum. Het gehele project heeft een waarde van 175 miljoen euro. Maar onlangs werd bekend dat sommige van de kopers (voornamelijk klanten uit de Golf) hun villa niet konden betalen. De Sarot Group heeft een faillissement aangevraagd.
Foto Adem Altan / AFP
Megumi Takeichi, een Japanse kapper, is druk in de weer met de vacht van een kameel. Het dier moet 'meedoen' aan het kamelenfestival in Bikaner, een stad in de Indiase deelstaat Rajasthan. Dat wordt ieder jaar georganiseerd; er staan onder meer culturele dansvoorstellingen georganiseerd en kamelenhouders dingen mee naar de titel van 'Mooiste Vacht' voor hun dieren.
Foto Dinesh Gupta / AFP
De festisjeur van een Congelese worstelaar is meegekomen naar een speciale sportdag in het Stade des Martyrs in Kinshasa. De hulp van fetisjeurs, of traditionele shamans, wordt ingeroepen door sporters, maar ook door 'gewone' burgers, om geluk of genezing op te roepen.
Foto John Wessels / AFP
Op maandag was het precies veertig jaar geleden dat in Cambodja het communistische en genocidaire Rode Khmerbewind werd verdreven. Dat werd groots gevierd, onder meer met deze parade in het nationale Olympische Stadion in de hoofdstad Phnom Penh.
Foto Mak Remissa / EPA
Migranten krijgen een maaltijd aan boord van het reddingsschip Sea Watch 3, dat op het moment van fotograferen (8 januari) nog voor de kust van Malta lag. Meerdere Europese landen weigerden in eerste instantie om de migranten op te nemen. Uiteindelijk hebben acht EU-lidstaten, waaronder ook Nederland, toegezegd de migranten te ontvangen. De Sea Watch 3 wordt gebruikt door een Duitse non-gouvernementele organisatie, maar staat geregistreerd onder de Nederlandse vlag.
Foto Federico Scoppa / AFP
Sinds de gele hesjes in Frankrijk voor het eerst van zich lieten horen - in september werd het eerste protest georganiseerd - is zo'n 60 procent van alle snelheidsmeters gesloopt. Deze gesaboteerde snelheidscamera's werden tussen 8 en 10 januari gefotografeerd in het noordwesten van het land.
Foto Damien Meyer / AFP
De oudste synagoge van Washington, de Adas Israël, werd deze week via een rollend platform 'verhuisd'. Het gebouw (geopend in 1876) heeft een nieuwe locatie gekregen bij het Joodse museum in de Amerikaanse hoofdstad.
Foto Kevin Lamarque / Reuters