Andy Murray vreest dat carrière na Australian Open voorbij is

De Britse tennisser zei huilend te hopen deze zomer Wimbledon te halen, maar hij betwijfelt of hij de komende weken de Australian Open doorkomt.

Andy Murray kondigt geëmotioneerd zijn afscheid aan.
Andy Murray kondigt geëmotioneerd zijn afscheid aan. Foto: AP/ Mark Baker

De Schotse tennisser Andy Murray heeft donderdag in tranen aangekondigd dat hij zijn carrière binnenkort moet beëindigen. De drievoudig Grand Slam-winnaar werd een jaar geleden geopereerd aan zijn heup, maar is nog altijd niet volledig hersteld terwijl hij naar eigen zeggen al twintig maanden met pijn speelt. Murray barstte in huilen uit tijdens een persconferentie toen hem gevraagd werd naar zijn toekomst in de topsport:

“Ik weet niet zeker of ik de pijn nog vier of vijf maanden kan doorstaan. Ik wil naar Wimbledon en daarna stoppen, maar ik weet niet of ik dat haal.” De Schot won Wimbledon in 2013 en 2016. Het Grand Slam-toernooi in Londen begint op 1 juli.

De 31-jarige Murray staakte eerder op donderdag een oefenwedstrijd tegen Novak Djokovic, de huidige nummer één op de wereldranglijst, bij een 6-1 4-1 achterstand.

Twitter avatar andyroddick andyroddick If this is true, I tip my cap to @andy_murray ! Absolute legend. Short list of best tacticians in history. Unreal results in a brutal era …… Nothing but respect here. I hope he can finish strong and healthy https://t.co/FZbwmvRC2r

Chronische heupblessure

Vorig seizoen zegde Murray ook af voor de Australian Open, om zich te laten opereren aan zijn hardnekkige heupblessure. Volgens de voormalig mondiale nummer één heeft hij sindsdien nooit meer zijn oude niveau gehaald. “Ik heb nog steeds veel pijn. Ik kan nog steeds op niveau spelen, maar niet op het niveau waar ooit ik heb gespeeld.”

Ondanks de pijn wil Murray wel gewoon verschijnen in de eerste ronde van de Australian Open volgende week. Hij speelt in de eerste ronde tegen de als 22ste geplaatste Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Toch vreest hij dat het toernooi in Melbourne wel eens zijn laatste toernooi zou kunnen zijn. “De pijn is eigenlijk te veel. Ik moet nu een eindpunt hebben, want ik speel zonder te weten wanneer de pijn zal stoppen.”