spelverdeelster

Nycke Groot (30) stopt als handbalinternational

De Nederlandse handbalster Nycke Groot stopt als international. De dertigjarige spelverdeelster van de Hongaarse topclub Györ krijgt steeds meer fysieke problemen en zet daarom een punt achter haar interlandcarrière. „Het handballen in de Champions League, de Hongaarse competitie en met het Nederlands team is uiteindelijk te veel”, zegt Groot. „Ik wil graag alles met 100 procent doen, maar daar heb ik nu de energie niet voor.” Haar laatste interland was de gewonnen wedstrijd om de derde plaats op het Europees kampioenschap, vorige maand in Parijs, tegen Roemenië. De Noord-Hollandse was geruime tijd een vast gezicht in de Nederlandse ploeg, waarmee ze de afgelopen jaren heel wat medailles won. In 141 interlands tekende Groot voor 439 doelpunten. (ANP)