Shutdown

Trump loopt boos weg uit overleg met Democraten over de grensafscheiding

Foto EPA

President Donald Trump is woensdag boos weggelopen uit een overleg met de Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer. Trump noemde de bijeenkomst ‘complete tijdverspilling’. Op Twitter schreef hij dat hij wel bereid was snel de boel open te gooien. ‘Stemmen jullie dan in met grensbewaking met een muur of stalen grensafscheiding?’ Pelosi weigerde, waarop Trump het gesprek staakte. De president, die deze donderdag de grens bezoekt, heeft gedreigd met de noodtoestand, waardoor bij het ministerie van Defensie geld vrijkomt. Sinds eind december zitten de onderhandelingen over een nieuwe begrotingswet muurvast. Honderdduizenden ambtenaren moeten weliswaar werken, maar krijgen niet betaald. (AP)