Justitie

‘Heinekenontvoerder en zoon wilden geldtransport overvallen’

Heinekenontvoerder Frans M. (65) en zijn zoon hebben op 2 oktober in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt vermoedelijk een geldtransportauto willen overvallen. Dat bleek woensdag tijdens een inleidende zitting in de strafzaak tegen M. en zijn zoon Rudi D.G. Derde verdachte in de zaak is Laurens B., zoon van Jan B., ook een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken in 1983. Frans M. werd op 2 oktober neergeschoten door een gealarmeerde motoragent. Een buurtbewoner had de politie gebeld omdat M. en zijn zoon zich verdacht zouden hebben gedragen. Het duo had kogelvrije vesten aan en droeg plaksnorren. De politieman schoot toen bleek dat M. een vuurwapen had. M. herstelt nog van het opgelopen letsel aan zijn benen. De volgende zitting in de zaak is op 8 maart. (ANP)