Berichten wissen

Vietnam: Facebook overtreedt nieuwe cybersecurity-wet

Facebook heeft in Vietnam een nieuwe cybersecurity-wet overtreden; gebruikers hebben negatieve berichten over de communistische regering geplaatst, stelt het ministerie van Informatie en Communicatie. Het sociale netwerk zegt illegale berichten te hebben verwijderd en in gesprek te zijn met de overheid over de wet, die op 1 januari in werking trad. De wet verplicht diensten als Facebook en Google berichten die de overheid als „staatsgevaarlijk” bestempelt binnen 24 uur te verwijderen. Ook moeten internetbedrijven data van Vietnamese gebruikers lokaal opslaan en een kantoor in het land openen. In Vietnam hebben 60 van de 90 miljoen inwoners een Facebookaccount: het land staat in de top-10 van meeste Facebookgebruikers. Facebook is een van de weinige plekken waar inwoners afwijkende meningen kunnen verkondigen. (NRC)