Belastingfraude

‘Renault-topman Ghosn in Nederland belastingplichtig’

Carlos Ghosn, de van belastingfraude beschuldigde topman van Renault, is niet in Frankrijk maar in Nederland belastingplichtig. Dat meldt de Franse krant Libération. Ghosn zou zich in 2012 hebben geregistreerd op een adres in Nederland, hetzelfde als dat van Renault-Nissan BV, de Nederlandse holdingmaatschappij van de alliantie. Ghosn zou tot dat besluit zijn gekomen omdat toenmalig president François Hollande de vermogensbelasting fors verhoogde. Sinds half november zit Ghosn in een Japanse cel. Hij wordt ervan verdacht omgerekend zo’n 40 miljoen euro minder inkomsten te hebben opgegeven dan hij in werkelijkheid heeft ontvangen. Ook zou hij miljoenen hebben betaald aan een Saoedische zakenman in ruil voor hulp bij het krijgen van een dubieuze lening. (NRC)