Op het nippertje

Winkelketen Sears krijgt allerlaatste kans om faillissement te voorkomen

Foto Reuters

De geplaagde winkelketen Sears krijgt nog even tijd. Investeerder Eddie Lampert, voormalig topman van het Amerikaanse bedrijf, krijgt van de rechter nog een kans om het bedrijf voor liquidatie te behoeden. Volgens advocaten van Sears is er 24 uur lang onderhandeld met het investeringsvehikel van Lampert, ESL. Volgende week gaat de boedel van Sears onder de hamer. ESL kan dan besluiten om honderden winkels te behoeden voor sluiting. Daarvoor moeten nog wel de nodige hordes worden genomen. Zo moet op woensdag al wel een aanbetaling van 121 miljoen dollar zijn gedaan. Sears, ook bekend van de Kmart-winkels, moest in oktober vorig jaar faillissementsbescherming aanvragen. Tienduizenden banen staan op de tocht. (ANP)