Natuurgeweld

Vooral veel financiële schade door orkanen en bosbranden

De schade door natuurrampen bedroeg vorig jaar wereldwijd 160 miljard dollar (140 miljard euro). Dat is bovengemiddeld, meldde herverzekeraar Munich Re dinsdag. Wel waren de kosten door natuurrampen voor de verzekeraars veel lager dan in 2017. Toen zorgden met name orkanen ervoor dat de financiële schade opliep tot een uitzonderlijke 340 miljard dollar. Ook vorig jaar veroorzaakten orkanen de meeste financiële schade. Er stierven circa 10.400 mensen door natuurgeweld, onder wie ruim 3.000 door de tsunami’s in Indonesië. Ook kwamen veel mensen om het leven door overstromingen en bosbranden. De bosbranden in Californië leidden ook tot hoge financiële schade: de kosten bedroegen 24 miljard dollar. Munich Re houdt deze statistieken sinds 1980 bij. (NRC)