Frans gevechtsvliegtuig neergestort, piloten nog vermist

De Mirage 2000D verdween rond het middaguur van de radar toen het een verkenningsvlucht uitvoerde boven het Juragebergte in Oost-Frankrijk.

Een Frans gevechtsvliegtuig verdween rond het middaguur van de radar. Een helikopter is ingezet voor de zoektocht naar de twee piloten.
Een Frans gevechtsvliegtuig verdween rond het middaguur van de radar. Een helikopter is ingezet voor de zoektocht naar de twee piloten. Foto Jack Guez/AFP

In het grensgebied tussen Oost-Frankrijk en Zwitserland is woensdagmiddag een Frans gevechtsvliegtuig neergestort. De twee piloten worden nog vermist, meldt de website Airlive. Een helikopter is begonnen met een zoektocht naar de bemanning.

De Mirage 2000D verdween rond het middaguur van de radar boven het Juragebergte. Omwonenden hebben een explosie gehoord, ook zou er een parachute zijn gevonden en een kaart. De Franse krant L’Est Républicain schrijft dat wrakstukken zijn gevonden op 100 kilometer ten zuidoosten van Dijon.

Twitter avatar airlivenet AIRLIVE BREAKING Debris have been found but pilots (man and woman) are still missing https://t.co/GOmW21XmE6

Luchtmachtbasis Nancy-Ochey

Volgens lokale media voerden twee straaljagers een verkenningsvlucht uit en is slechts één gevechtsvliegtuig teruggekeerd naar de luchtmachtbasis Nancy-Ochey. Amateurradiostations in de omgeving is gevraagd om een oproep te doen. De piloten beschikken over een radio.