Filmoverzicht: ‘The House That Jack Built’ is zinloos saai, genoeg te genieten in Laurel & Hardy-film

Recensies Naar de film deze week? Met ‘The House That Jack Built’ is Lars von Trier terug. De regisseur heeft veel te vertellen, maar zegt te weinig. In de biopic over ‘Laurel & Hardy’ is er voor fans en nieuwelingen veel om van te genieten.

 • ●●●●●

  The House that Jack Built: Drama/horror

  Met ‘The House That Jack Built’ is Lars von Trier terug. In de film schept hoofdpersoon Jack op over de vele vrouwen die hij heeft vermoord. Von Trier heeft ogenschijnlijk veel te vertellen, maar zegt weinig. Lees de recensie: ‘The House That Jack Built’ is zinloos saai en soms smakeloos

  Regie: Lars von Trier. Met: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan. In: 29 bioscopen.

 • ●●●●●

  Genesis 2.0: Documentaire

  Docu ‘Genesis 2.0’ onderzoekt de mogelijkheid om met moderne technieken uitgestorven diersoorten te laten herleven. Maar de conclusies zijn niet erg helder. Lees de recensie: De wederopstanding van de wolharige mammoet?

  Regie: Christian Frei, Maxim Arbugaev. In: 21 bioscopen.

 • ●●●●

  Stan & Ollie: Biopic

  De biopic ‘Stan & Ollie’, over het legendarische slapstick-duo in hun nadagen, vervalt gelukkig niet in Hollywoodse zelfverheerlijking. Voor fans en nieuwelingen valt er veel te genieten. Lees de recensie: Laurel & Hardy: tot elkaar veroordeeld tot in de eeuwigheid

  Regie: Jon S. Baird. Met Steve Coogan, John C. Reilly. In 53 bioscopen.

 • ●●●●

  Welcome to Marwen: Drama

  Een slachtoffer van bruut geweld creëert een eigen fictieve wereld om het helingsproces te bespoedigen. Robert Zemeckis maakte een speelfilm naar dit ware verhaal. Lees de recensie: Veilig in een poppenwereld

  Regie: Robert Zemeckis. Met: Steve Carell, Leslie Mann, Merritt Wever, Eiza González.

 • ●●●●●

  Creed II: Boksfilm

  De Rocky-formule kan nog prima mee, bewees ‘Creed’ in 2015. Maar ‘Creed II’ blijkt zowel voorspelbaar als gekunsteld te zijn. Lees de recensie: Rocky-variant is stroperig en potsierlijk

  Regie: Steven Caple jr. Met: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Tessa Thompson, Florian “The Big Nasty” Munteanu. In: 115 bioscopen

 • ●●●●

  Free Solo: Documentaire

  De docu ‘Free Solo’ volgt met spectaculaire beelden de extreme klimmer Alex Honnold. Samenleven met iemand die geen angst kent, moet hels zijn. Lees de recensie: In het brein van een extreme bergbeklimmer

  Regie: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi. In: 76 bioscopen

 • ●●●●●

  Ben is Back: Drama

  ‘Ben is back’ gaat over een moeder met een verslaafde zoon. Ondanks goed acteerwerk van Julia Roberts en Lucas Hedges raakt de film nauwelijks een snaar. Lees de recensie: Al te keurige film over drugsverslaving

  Regie: Peter Hedges. Met: Lucas Hedges, Julia Roberts, Kathryn Newton. In: 43 bioscopen