Recensie

Recensie Muziek

21 Savage, gangster met een welkom zacht randje

Rapper 21 Savage is er een van de nieuwe golf uit Atlanta. Waar zijn generatiegenoten vaak spelen met autotune of zelf veel melodie in hun stem hebben, klinkt hij zo monotoon als maar kan. Met dat vlakke stemgeluid wist hij een publiek te creëren via gastbijdragen en het album dat hij uitbracht met producer Metro Boomin en Migos-rapper Offset.

Op zijn nieuwe album i am > i was haalt hij inspiratie uit de oude, zuidelijke geluiden van voorlopers als Three 6 Mafia en UGK. Soul-loops worden verrassend geknipt en naar de achtergrond gedrukt door stevige drumklappen. En hoewel 21 Savage graag het gangsterleven vol geweld beschrijft, heeft hij voor deze plaat besloten om ook te graven naar zijn eigen gevoelens. Zo meldt hij dat iemand ontzettend veel van je kan houden maar tegelijkertijd een mes in je rug kan steken. Verderop lijkt hij aan een therapeut uit te leggen hoe de moord op zijn broertje hem heeft beïnvloed. Zo blijft hij gangster, maar wel een met een welkom zacht randje.