Tennis

Bertens in Sydney tegen Muguruza na moeizame zege

Kiki Bertens speelt woensdag in de tweede ronde van het sterk bezette toernooi in Sydney tegen de Spaanse tweevoudig grandslamwinnares Garbiñe Muguruza. Bertens, nummer negen van de wereld, versloeg maandag in de eerste ronde de Amerikaanse Bernarda Pera met 7-5 en 6-4. De sterke service van Bertens – die verder rommelig speelde – gaf de doorslag. Muguruza wordt gezien als een van de sterren van het vrouwentennis en is voormalig nummer één. Ze won Roland Garros (2016) en Wimbledon (2017). Maar afgelopen jaar zakte ze weg op de wereldranglijst. Ze staat nu achttiende. Bertens verloor vorig jaar van Muguruza in de tweede ronde in twee sets in Sydney. Het toernooi geldt als voorbereiding op de Australian Open in Melbourne, het eerste grand slam van het jaar dat komende maandag begint. (NRC)