Tekening Rubens

D66 wil dat Rutte ‘een appèl’ doet aan Oranjes voor kunstveiling

Premier Mark Rutte (VVD) moet „een appèl” doen aan de koninklijke familie om een tekening van Rubens niet zomaar te veilen. Dat stelt Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66) maandag in schriftelijke vragen aan de premier. Ze hoopt dat de tekening zo voor het Nederlandse publiek behouden blijft. Vorige week werd bekend dat de koninklijke familie op 30 januari dertien tekeningen van oude meesters en twaalf andere werken, waaronder Chinees porselein, serviesgoed en zilverwerk, gaat veilen. De tekening van Rubens, een voorstudie voor een altaarstuk in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, is het topstuk. Veilinghuis Sotheby’s verwacht dat ze tot 3,2 miljoen euro kan opleveren. (NRC)

Bloemlezing reacties pagina 17