Podcast

Presidential Podcast #64: Showdown over de Shutdown

Het politieke jaar in Washington had nauwelijks symbolischer kunnen beginnen: terwijl in het Huis van Afgevaardigden de macht verschoof van de Republikeinen naar de Democraten, zette de president zijn hakken met de dag dieper in het zand van de woestijn langs de zuidelijke grens.

De ‘wall’ die de president beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne moet en zal er komen, al kost het de staat miljarden dollars. De Democraten zullen hem koste wat het kost tegenhouden. Resultaat: een impasse in de regering. Trump nam aan het begin van de ‘shutdown’ trots de “volledige verantwoordelijkheid”. Nu komt het record voor de langste sluiting van de Amerikaanse overheid ooit in zicht.

Lees meer over de oorzaak van de ‘shutdown’: de onmogelijke grensmuur van president Trump