FA Cup

Wolverhampton Wanderers schakelt Liverpool uit

Liverpool is uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. De koploper van de Premier League verloor in de derde ronde de uitwedstrijd tegen middenmoter Wolverhampton Wanderers: 2-1. Bij Liverpool ontbraken veel basisspelers, onder wie de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. De ‘Wolves’ kwamen door doelpunten van Raul Jiménez en Ruben Neves twee keer op voorsprong, tussendoor zorgde Divock Origi voor de gelijkmaker. Het inbrengen van Mo Salah en Roberto Firmino leverde Liverpool in de slotfase niets op. De Zwitser Xherdan Shaqiri was met een vrije trap op de binnenkant van de paal nog dichtbij 2-2. Bij Liverpool debuteerde de 16-jarige Nederlandse verdediger Ki-Jana Hoever. De voormalige Ajacied viel in de zesde minuut in voor de geblesseerde Dejan Lovren. (ANP)