Doping

Rusland geeft WADA alsnog toegang tot dopingcontroles

Het wereldantidopingbureau WADA keert op korte termijn terug naar Rusland om alsnog alle noodzakelijke data uit het Russische laboratorium in Moskou te krijgen. Volgens de Russische minister van Sport, Pavel Kolobkov, worden de officials woensdag verwacht. WADA had als voorwaarde voor het teruggeven van de accreditatie aan het antidopinglab in Moskou geëist dat de betreffende informatie voor het einde van 2018 verstrekt zou worden. Dat gebeurde niet. Internationaal nam de roep om Russische atleten opnieuw te schorsen voor internationale wedstrijden meteen toe. Het Russische antidopingbureau Rusada werd in 2015 geschorst wegens massaal dopinggebruik in de Russische sport, met name bij de Olympische Spelen van Sotsji (2014). In september 2018 besloot WADA de schorsing onder voorwaarden op te heffen. (ANP)