Al vijf doden in Oostenrijk door zware sneeuwval

Hevige sneeuwval leidt in Oostenrijk tot lawines. Zeker vijf mensen zijn omgekomen, twee wandelaars worden nog vermist.

Foto Matthias Schrader/AP

In Oostenrijk zijn zeker vijf doden gevallen door lawines. De afgelopen dagen heeft het hevig gesneeuwd in gebieden in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Oostenrijk is het hoogste alarmniveau voor lawines afgegeven.

Twee Duitse skiërs, twee wandelaars en een Sloveense toerist kwamen om door lawines in verschillende delen van Oostenrijk, terwijl twee andere wandelaars nog vermist worden. Eerder kwam in Zuid-Duitsland een 20-jarige vrouw om toen ze werd bedolven door een lawine.

Op sommige plekken is tot wel twee meter sneeuw gevallen de afgelopen dagen. Wintersporttoeristen zijn gestrand, verkeersaders zijn dichtgeslibd en vluchten zijn geannuleerd. De aankomende dagen wordt er nog zeker een meter sneeuw verwacht. De ANWB adviseert toeristen voorlopig niet terug te rijden, vanwege het slechte weer en de chaos op de wegen.