Treinverkeer stilgelegd

Drie incidenten met aanhoudingen bij station Zwolle

Zwaarbewapende agenten hebben zondagmiddag in een trein vlak voor station Zwolle twee mannen aangehouden. De politie kreeg van een passagier in de trein van Emmen naar Zwolle een melding over een verdachte die een opmerking maakte over „een mogelijk explosief”. Na de melding haalde een arrestatieteam de twee mannen geblinddoekt en geboeid uit de trein. De andere passagiers moesten met hun handen boven hun hoofd de trein verlaten. Een deel van het station werd afgesloten en al het treinverkeer stilgelegd. In de trein heeft de politie niets aangetroffen. In een andere trein werden twee mannen aangehouden die rookten in een toilet en op het station werd daarna nog een man met een bijl aangehouden. Hij bleek niemand te hebben bedreigd. (NRC)