Spanje

Real Madrid gaat af op eigen veld, Atlético speelt gelijk tegen Sevilla

Real Madrid, tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League, wacht na twee competitieduels nog op de eerste overwinning van het nieuwe kalenderjaar. Drie dagen na het gelijkspel tegen Villarreal (2-2) verloor de ‘Koninklijke’ zondag voor eigen publiek van Real Sociedad: 0-2. Willian José opende in de derde minuut uit een strafschop de score voor de club uit San Sebastián. In de slotfase maakte Rubén Pardo de afgang compleet voor Real, dat toen al met tien man op het veld stond vanwege het wegsturen van Lucas Vázquez (tweemaal geel). Atlético Madrid sloeg een aanval van Sevilla op de tweede plaats af: 1-1. Wissam Ben Yedder hielp Sevilla voor eigen publiek aan een voorsprong. Antoine Griezmann bracht Atlético Madrid op gelijke hoogte met een fraai genomen vrije trap. (ANP)