Servisch-orthodoxe kerk

Kerkdienst Nijmegen door politie afgelast om dreiging

De politie in Nijmegen heeft zondagavond een Servisch-orthodoxe kerk gesloten vanwege een „mogelijke dreiging”. Ook de directe omgeving werd afgesloten. De Parochie Heilige Sava heeft op last van de politie de kerstviering van zondagavond en maandagochtend afgelast. De orthodoxe Kerst wordt gevierd op 7 januari. Over de aard van de dreiging wilde de politie zondagavond geen mededelingen doen. De secretaris van de kerk, Goran Savic, kreeg rond vijf uur zondagmiddag bezoek van de politie. „De agent zei dat de dienst afgelast moest worden vanwege een dreiging. Het was niet duidelijk wat er precies aan de hand was”, zegt hij. Volgens Savic komt de dreiging niet uit de eigen gemeenschap. De mis zal maandagochtend in het klooster in Sint-Hubert worden gehouden. (NRC)