Ridderkerk

Vader aangehouden na val kind (1) van eerste etage flat

De man die ervan wordt verdacht dat hij zaterdagavond een 1-jarig jongetje vanaf de eerste verdieping van een flatgebouw in Ridderkerk naar beneden heeft gegooid, is de vader van het kind. De politie vermoedt dat er voor het incident een ruzie is geweest in de woning.

Met het jongetje gaat het naar omstandigheden redelijk, meldde de politie zondag. Het kind werd na de val in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Ooggetuigen zeggen tegen AD en RTV Rijnmond dat de 41-jarige man op straat werd aangehouden. Hij zou een verwarde indruk hebben gemaakt en tussen geparkeerde auto’s in elkaar zijn gezakt.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. AD schrijft dat buurtbewoners de laatste tijd vaker een man zagen aanbellen bij de woning waar het kind uit is gegooid. De man zou nooit zijn binnengelaten. Het is niet duidelijk of die man de verdachte is.

Volgens de NOS is het gezin niet bekend bij zorg- of jeugdzorginstanties.