Frankrijk

Zwalkend Olympique Marseille verliest in beker van vierdeklasser

Kevin Strootman heeft zich met Olympique Marseille geblameerd in de Coupe de France. Marseille verloor zondag met 2-0 van Andrézieux-Bouthéon, een club die uitkomt op het vierde niveau in Frankrijk. Strootman kwam pas na rust in het veld. Olympique Marseille keek toen al tegen een 1-0 achterstand aan, door een doelpunt van Bryan Ngwabije. Florian Milla maakte in de slotfase de 2-0 voor Andrézieux-Bouthéon, dat de laatste 32 van het Franse bekertoernooi heeft bereikt. De vroege uitschakeling van Olympique Marseille staat niet op zich, want de club beleeft een moeizaam seizoen. In de competitie staat ‘OM’ zesde, op twintig punten van koploper Paris Saint-Germain. In de groepsfase van de Europa League eindigde OM als laatste, achter Eintracht Frankfurt, Lazio Roma en Apollon Limassol. (NRC)