Engeland

Nederlands talent Tahith Chong (19) geniet van zijn debuut voor Manchester United

Foto Rui Vieira/AP

Tahith Chong (19) kan terugkijken op een geslaagd debuut bij Manchester United. De Nederlandse buitenspeler, die als junior werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, speelde zaterdag mee in het bekerduel met Reading. Het werd 2-0 voor United. „Hij deed twee of drie aardige dingen en kreeg het publiek enthousiast”, zei United-trainer Ole Gunnar Solskjaer. „In je eerste optreden trek je niet direct de wedstrijd naar je toe als 19-jarige, maar in een half uur hebben we bij momenten wel gezien wat hij kan.” Chong, die vorig seizoen werd uitgeroepen tot talent van het jaar bij Manchester United, was zelf ook tevreden. „Het was een speciaal moment en ik heb er van genoten. Solskjaer zei dat ik vooral plezier moest maken.” (Reuters)