Bobslee

Oranje niet snel genoeg

Foto’s Filip Singer/EPA

Bij de wereldbekerwedstrijden bobsleeën in het Duitse Altenberg is de Nederlandse piloot Ivo de Bruin met zijn viermansbob zondag als veertiende geëindigd (foto linksonder). Zaterdag was de Nederlander – 1,84 meter bij 105 kilogram – in de tweemansbob met remmer Janko Franjic na twee runs goed voor de zevende tijd. Dat was zijn beste resultaat van dit seizoen. In de viermansbob zitten naast De Bruin en Franjic ook nog Joost Dumas en Dennis Veenker.

Op beide dagen ging de overwinning naar de Duitse piloot Francesco Friedrich, met zijn duwers Candy Bauer, Martin Grothkopp en Thorsten Margis (foto rechtsonder). Op de foto boven de Canadese tweemansbob met Justin Kripps en Cameron Stones. In het midden: de Poolse viermansbob van Mateusz Luty.