Alpen

Zeker één dode, veel files en geschrapte vluchten door sneeuw

In Zuid-Duitsland is zaterdag een 20-jarige vrouw omgekomen nadat ze werd bedolven onder een lawine. In het gebied is net als in Zwitserland en Oostenrijk veel overlast door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen. Er stonden tientallen files en in grote delen van Oostenrijk geldt het hoogste alarmniveau voor lawines. Op de luchthaven van Innsbruck zijn vluchten geannuleerd. Op sommige plekken viel dertig centimeter, op andere tot wel twee meter sneeuw. Grote verkeersaders, zoals de A10 in Oostenrijk en de Gotthardtunnel in Zwitserland, raakten dichtgeslibd. De vertraging voor automobilisten bedroeg uren. Dat juist dit weekend veel wintersporters terug wilden rijden naar huis, maakte de chaos erger. De ANWB adviseerde Nederlanders hun terugreis een dag uit te stellen tot maandag. (NRC)