Kerkdienst Nijmegen afgelast om ‘mogelijke dreiging’

De Servisch-orthodoxe kerk heeft op last van de politie de kerstviering afgelast. Over de aard van de dreiging wil de politie nu geen mededelingen doen.

Foto Google streetview

De politie in Nijmegen heeft zondagavond een Servisch-orthodoxe kerk gesloten vanwege een “mogelijke dreiging”. Ook de directe omgeving aan de Dobbelmannweg werd tijdelijk afgesloten. De Parochie Heilige Sava heeft op last van de politie de kerstviering van zondagavond en maandagochtend afgelast. De orthodoxe Kerstmis wordt gevierd op 7 januari.

Over de aard van de dreiging wil de politie nu geen mededelingen doen. De politie verricht verder onderzoek. Volgens een politiewoordvoerder hoeven de bewoners van de Dobbelmannweg zich geen zorgen te maken. De afzetting is inmiddels opgeheven.

Twitter avatar POL_Nijmegen Politie Nijmegen We doen sinds vanmiddag onderzoek aan de #Dobbelmannweg in #Nijmegen. Een kerkgebouw en een straat zijn afgesloten. We onderzoeken een mogelijke dreiging rond de kerk. Meer details kunnen we nu niet geven. Als we ontwikkelingen kunnen melden, zullen we dat hier doen! ^sk

Bezoek van de politie

Omstreeks 17.00 uur kreeg Goran Savic, de secretaris van de kerk, bezoek van de politie. “De agent zei dat de dienst afgelast moest worden vanwege een dreiging. Het was niet duidelijk wat er precies aan de hand was”, zegt hij tegen NRC. Volgens Savic komt de dreiging niet uit de eigen gemeenschap. “Wij zijn een hele vredelievende groep gelovigen, al zou je dat niet zeggen van Serven”.

De Parochie Heilige Sava verwijst de gelovigen naar een kerkdienst in Eindhoven die om 23.00 uur begint. De Kerstmis van maandagochtend 10.00 uur vindt plaats in het klooster in Sint-Hubert.