Fred Rutten is de nieuwe trainer van Anderlecht

De oud-trainer van FC Twente, Feyenoord en PSV volgt Hein Vanhaezebrouck op die ontslagen werd na tegenvallende resultaten. De Brusselse topclub staat vijfde.

Fred Rutten als trainer van Feyenoord.
Fred Rutten als trainer van Feyenoord. Foto Olaf Kraak/ANP

Fred Rutten is aangesteld als trainer van de Belgische voetbalclub Anderlecht. Hij vertrekt maandag met zijn nieuwe club op trainingskamp naar het Zuid-Spaanse Pinatar. De 56-jarige oud-trainer van FC Twente, Feyenoord en PSV zat sinds november zonder club. Hij stapte op bij de Israëlische voetbalclub Maccabi Haifa na het vertrek van technisch directeur Mo Allach.

Op de website van de Brusselse club schrijft sportief directeur Michael Verschueren: “We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit en volgende seizoenen mooie successen te realiseren.”

Vorige maand ontsloeg de Belgische recordkampioen trainer Hein Vanhaezebrouck na tegenvallende resultaten. Anderlecht staat vijfde in de Belgische competitie op veertien punten achterstand van koploper Racing Genk.

Cocu ook genoemd als trainer

Drie dagen geleden haalde Anderlecht Frank Arnesen binnen als technisch directeur. De 62-jarige Deen kent Rutten van zijn tijd bij PSV. Arnesen was lid van de raad van commissarissen bij de Eindhovense club. Tijdens zijn presentatie viel de naam van Philip Cocu als nieuwe trainer van Anderlecht. Cocu liet Arnesen weten dat hij na zijn ontslag als trainer bij het Turkse Fenerbahçe een half jaar rust wilde nemen.