Vijf arrestaties op station Zwolle vanwege ‘verdachte situatie’

Twee mannen werden geblinddoekt en geboeid uit een trein gehaald. Een korte tijd later werden opnieuw twee personen gearresteerd, daarna werd nog een man met een bijl opgepakt.

Station Zwolle werd zondagmiddag gedeeltelijk afgesloten vanwege de arrestatie van twee mannen.
Station Zwolle werd zondagmiddag gedeeltelijk afgesloten vanwege de arrestatie van twee mannen. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Zwaarbewapende agenten hebben zondagmiddag in een trein vlak voor station Zwolle twee personen aangehouden. De politie kreeg van een passagier in de trein van Emmen naar Zwolle een melding over een verdachte die een opmerking maakte over “een mogelijk explosief”.

Na de melding heeft een arrestatieteam van de politie de twee mannen geblinddoekt en geboeid uit de trein gehaald. De andere passagiers moesten met hun handen boven hun hoofd de trein verlaten. Een deel van het station werd enige tijd afgesloten en al het treinverkeer stilgelegd. In de trein heeft de politie niets aangetroffen.

Nadat de politie station Zwolle weer had vrijgegeven werden kort daarna nog twee arrestaties verricht. Opnieuw werd het station korte tijd ontruimd. Na onderzoek bleek dat deze twee mannen op een toilet in een andere trein hadden gerookt. “De twee werden direct na verhoor met een reprimande heengezonden”, schrijft de politie.

Man met bijl

Na de vier arrestaties volgde nog een aanhouding. De politie kreeg een melding over een man met een bijl in het centrum van Zwolle. Deze 32-jarige inwoner van Zwolle werd op het station herkend en aangehouden. Zover bekend had de man niemand bedreigd met de bijl. Volgens de politie hebben de drie aanhoudingen “niets met elkaar te maken”.

Twitter avatar POL_Overijssel Politie Overijssel Bij een derde incident op station Zwolle is zojuist een man met een bijl aangehouden. Voor zover nu bekend gaat het om drie incidenten die niets met elkaar te maken hebben. ^jt

Omstreeks 17.00 uur reden de treinen weer volgens dienstregeling.