Recensie

Recensie

Nieuwe ‘Cats’ is weer betoverend

Foto Helmut Newton

Het was een van de raarste ideeën ooit in de musicalwereld. Een musical op basis van de kattengedichten van T.S. Eliot – wie verzint zoiets? Andrew Lloyd Webber. Hij zette de beste verzen op muziek en scoorde opnieuw een wereldsucces. Sinds de première in 1981 werd Cats jarenlang gespeeld en ook nu duikt de show weer op: in een Engelse productie die de komende weken in Nederland te zien is. Deze nieuwe Cats is een betoverend schouwspel, gesitueerd op een schilderachtige vuilnisbelt waar de katten samenkomen, gehuld in mysterieus maanlicht. Alle nummers worden in het Engels gezongen, met Nederlandse boventitels.

Musical
Cats door David Ian Productions/Proud to Present/Arrano. Tournee t/m 27 jan. catsdemusical.nl

●●●●