Vader aangehouden van peuter die van eerste verdieping werd gegooid

Het éénjarige jongetje verkeert na het incident van zaterdagavond in kritieke toestand en is naar het ziekenhuis gebracht.

De galerijflat waar het jongetje vanaf is gegooid.
De galerijflat waar het jongetje vanaf is gegooid. Foto ANP

De man die ervan verdacht wordt zaterdagavond een éénjarig jongetje vanaf de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk naar beneden gegooid te hebben, is de vader. De politie vermoedt dat er voor het incident een ruzie is geweest in hun woning in Zuid-Holland.

Het jongetje leeft nog, maar is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, meldde de politie zaterdagavond.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo #Fresiastraat #Ridderkerk kindje van 1 jaar van 1e verdieping gegooid. Kindje ademt en is met spoed met ambulance naar ziekenhuis. Man aangehouden, zijn rol en relatie wordt onderzocht. Politie maakt plaats delict en start onderzoek.

De politie verdenkt de vader ervan dat hij zijn zoontje van de flat heeft gegooid. Ooggetuigen vertellen aan het AD en RTV Rijnmond dat de man op straat werd aangehouden. Hij zou een verwarde indruk hebben gemaakt en op straat in elkaar zijn gezakt.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het AD schrijft dat buurtbewoners de laatste tijd vaker een man zagen aanbellen bij de woning waar het kind uit is gegooid. De bewoonster zou de man nooit hebben binnengelaten. Het is niet duidelijk of deze man de vader van de peuter is.