Oud en nieuw

Politie nog op zoek naar verdachte die Rotterdamse rapper doodschoot

Faisal Mssyeh
Faisal Mssyeh Foto ANP

De schutter die de Rotterdamse rapper Feis tijdens Nieuwjaarsnacht heeft doodgeschoten is nog voortvluchtig. Geen van de zeven verdachten die de politie aanhield na de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg heeft er iets mee te maken, constateert de politie na onderzoek. Zes van de zeven verdachten zijn vrijgelaten. Alleen een 36-jarige Rotterdammer zit nog vast, niet vanwege betrokkenheid bij de dood van de 32-jarige Feis, maar vanwege verboden vuurwapenbezit. Hij moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen. De jongste verdachte die naar nu blijkt ten onrechte vastzat was 15 jaar. In Rotterdam wordt vrijdagmiddag een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de rapper, die voluit Faisal Mssyeh heette. (ANP)