Hack

Gegevens van honderden Duitse politici online gezet

Hackers hebben persoonlijke gegevens van honderden Duitse politici online gezet. Dat melden Duitse media, waaronder het ARD-programma Tagesschau, op vrijdag. De privé-informatie – telefoonnummers, brieven, adressen en informatie over creditcards en bankrekeningen – is gedeeld op een Twitteraccount. De getroffen politici zijn leden van de Bondsdag, het Duitse parlement, uit bijna alle partijen: CDU, CSU, SPD, die Grüne, de Linkspartei en FDP. Alleen gegevens van de parlementatiërs van Alternative für Deutschland zijn niet gedeeld. Ook politici van regionale parlementen en het Europese parlement zijn getroffen, schrijft Bild. Een regeringswoordvoerder bevestigt het datalek. „De federale overheid neemt dit hack-incident zeer serieus”, zei hij op een persconferentie. (NRC)