Belediging

Boete van 1.000 euro in enige oudejaars-snelrechtzitting

Een 25-jarige man uit Zaltbommel heeft donderdag een boete van 1.000 euro gekregen, waarvan 250 voorwaardelijk, voor onder meer het beledigen van agenten. Dat gebeurde tijdens een supersnelrechtzitting bij de politierechter in Den Bosch. De man was tijdens Nieuwjaarsnacht in het centrum van Den Bosch en voldeed gedurende twintig minuten niet aan het bevel van de politie om ergens anders heen te gaan. Hij schold hen uit voor „stink-Hollanders” en „schijthonden”. De man was in 2013 al eens veroordeeld voor het beledigen van agenten. Om die reden eiste de officier van justitie een hogere straf. Het is de enige zaak tot nu toe die dit jaar in aanmerking is gekomen voor het supersnelrecht. In de afgelopen jaren was het aantal supersnelrechtzittingen ook al op één hand te tellen. (ANP)