ANWB

Nederlanders vast op Thaise eilandjes tijdens tropische storm

De alarmcentrale van de ANWB heeft tussen de dertig en veertig telefoontjes gehad van Nederlanders die vastzitten op eilandjes in Thailand, zoals Koh Phangan en Koh Tao. Ze kunnen er niet meer weg omdat er een tropische storm aankomt en de golven nu al te hoog zijn voor de veerdiensten. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB. „We drukken mensen op het hart goed te luisteren naar de lokale autoriteiten en eventueel een beroep te doen op de reisverzekering”, zegt hij. Alle vluchten naar de regio zijn geannuleerd. De weerkundige dienst van Thailand waarschuwt dat de tropische storm Pabuk gepaard gaat met overvloedige regenval en vloedgolven die het land kunnen overspoelen. In de komende dagen zal de storm ook populaire bestemmingen als Ko Samui, Phuket en Krabi treffen. (ANP)