Verenigde Staten

Mitt Romney uit harde kritiek op zijn partijgenoot Trump

Oud-presidentskandidaat Mitt Romney heeft in een opinieartikel in The Washington Post zware kritiek geuit op zijn partijgenoot en president Donald Trump. „Toen Donald Trump genomineerd werd als presidentskandidaat voor de Republikeinen, hoopte ik dat zijn verkiezingscampagne zich ver zou houden van wrok en getier. It did not”, schrijft Romney. Hij heeft ook kritiek op het „uitbuiten van angst en haat” en benadrukt het belang van de vrije pers. „In een natie die zo verdeeld, haatdragend en boos is, is het presidentiële leiderschap onmisbaar. Dit is waar de tekortkomingen van de zittende president het meest opvallen”, aldus Romney, die deze donderdag beëdigd wordt als senator voor Utah en die volgens sommige media met dit artikel laat zien opnieuw een gooi naar het presidentschap te willen doen. (NRC)