Justitie

Cel- en taakstraf voor vuurwerk gooien naar Ajax-keeper

De 32-jarige man die eind december in het stadion van FC Utrecht vuurwerk op het veld gooide naast Ajax-keeper André Onana is woensdag veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. Hij kreeg 60 dagen celstraf, waarvan 56 voorwaardelijk, en 150 uur taakstraf. De straf komt overeen met de eis. Het incident vond plaats kort nadat Ajax de 0-2 had gescoord op FC Utrecht. Het vuurwerk ontplofte een paar meter naast de doelman, die ongedeerd bleef. De wedstrijd werd wel een aantal minuten stilgelegd. De dader is uiteindelijk gevonden met behulp van videobeelden. Hij heeft vier dagen vastgezeten en kwam na de Kerst weer vrij. Tijdens de zitting gaf de dader toe het vuurwerk gegooid te hebben, maar zei hij dat hij dacht dat het siervuurwerk was. De wedstrijd eindigde in 1-3 voor de Amsterdamse ploeg. (NRC)