Dodental instorting Russische flat loopt op tot 38

Nog steeds worden mensen vermist. De kans dat zij nog leven, is klein. ‘s Nachts kan het tot -20 graden worden.

Bloemen voor de slachtoffers van de instorting.
Bloemen voor de slachtoffers van de instorting. Foto Andrey Serebryakov/Reuters

Het dodental van de instorting van een flat in de Russische stad Magnitogorsk is opgelopen tot 38, onder wie vrouwen en kinderen. Dat meldt het Russische persbureau Tass donderdagmiddag op basis van de nooddiensten. Nog zeker drie mensen worden vermist, reddingswerkers zijn nog steeds op zoek naar mogelijke slachtoffers onder het puin.

De kans dat de vermisten nog leven, is zeer klein. ‘s Nachts kan het in Magnitogorsk tot -20 graden Celsius worden. Overlevenden die eerder deze week onder het puin vandaan zijn gehaald, moesten onder meer behandeld worden voor onderkoeling.

Lees ook: IJzig graf voor zeker 28 mensen onder het beton

Maandag stortte een flatgebouw van tien etages hoog in door een grote explosie, vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek op de eerste verdieping van het pand. Een van de portieken stortte volledig in, 48 woningen werden verwoest of liepen schade op.

Volgens inwoners van de Russische stad verkeerde het pand in slechte staat, er zou onder meer mos en schimmel op de muren groeien. Dit is niet uitzonderlijk in Rusland, waar veel woningen zich in een erbarmelijke staat bevinden.

Op beelden is te zien dat een portiek volledig is ingestort. Foto Andrey Serebryakov/Reuters