BAM

Akkoord over kostenverdeling ingestorte garage

Bouwbedrijf BAM heeft financiële afspraken gemaakt met Eindhoven Airport over de schade van de in 2017 ingestorte parkeergarage op de luchthaven. BAM nam eerder al een voorziening van circa 9 miljoen euro. Het bedrag dat BAM nu moet betalen „past daarbinnen”. Verdere details over de afspraken wil het bouwbedrijf niet bekendmaken. De parkeergarage-in-aanbouw stortte in mei 2017 deels in. Er vielen daarbij geen slachtoffers. In april 2018 begon BAM met de herbouw van de garage. Die moet in oktober zijn afgerond, vier maanden later dan gepland. De bouwers hebben extra tijd ingeruimd „in het kader van zorgvuldigheid”, zei directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport woensdag tegen het Eindhovens Dagblad. „De bouw van de garage ligt onder een vergrootglas als gevolg van de instorting.” (NRC)